Home בשר שיפודי מופלטה במילוי בשר

שיפודי מופלטה במילוי בשר

by MetukimR
שיפודי מופלטה

"רכות ודקיקות עם טעם עשיר"

ליאת עובדיה
שיפודי מופלטה
צילום: ליאת עובדיה

נשארו לכם כמה מופלטות? קבלו רעיון יצירתי ונהדר שיהפוך לכם את המופלטות למנה מושלמת ושלמה בפני עצמה!

שיפודי מופלטה במילוי בשר – מופלטות רכות, דקיקות, וטעימות ברמות עם מרקם משגע, שעוטפות מלית בשר טחון עסיסי ומתובל שנועצים על שיפודים.

מנה קלה להכנה שתדהים את כל המשפחה במראה המהם וחגיגי שלה והטעם העשיר. פשוט חובה לנסות!

למה אתם הולכים להתאהב
שיפודי מופלטה

שיפודי מופלטה
  • שילוב מעניין וייחודי: המתכון משלב בין שני עולמות – המטבח המרוקאי המסורתי של המופלטה והטעם הבשרי העשיר של המילוי.
  • מתאים לאירועים ולארוחות חגיגיות: שיפודי מופלטה במילוי בשר הם אופציה נהדרת לאירועים מיוחדים
  • קלות הכנה וגמישות במילוי: למרות המראה המורכב, המתכון יחסית פשוט להכנה ולא דורש מיומנויות מיוחדות.

שורה תחתונה: חוויה קולינרית מרתקת, מתאים לאירועים מיוחדים וקל להכנה עם אפשרות להתאמה אישית.

שיפודי מופלטה במילוי בשר

רכות ודקיקות עם טעם עשיר
Servings 25 מופלטות בערך
Author ליאת עובדיה

Ingredients

למופלטות:

  • ½ קילו קמח לבן מנופה
  • 1 כף שמרים טריים מפוררים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ¼ כוסות מים פושרים
  • שמן לטבילת כדורי הבצק
  • שיפודים עבים

למלית בשר טחון:

  • 1 קילו בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • פטרוזיליה לפי הטעם
  • כוסברה לפי הטעם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 1 כפית ראס אל חנות או בהרט

Instructions

  • להכנת המופלטה – נערבל את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה, ונשהה למשך 15 דקות בערך בטמפרטורת החדר.
  • יוצקים מהבצק הרך והדביק כדורים בגודל כדורי פינג פונג ונשהה אותם שוב למשך 15 דקות.
  • נטבול את הכדורים בשמן ונוציא כדור אחר כדור, נשטח על משטח שיש משומן בעזרת ידיים משומנות לעלה בקוטר של 25 ס"מ.
  • נטגן את המופלטות במחבת טפלון חמה ששומנה קלות (מועדף להשתמש במחבת הפלא) בלי להוציא מהמחבת, באופן הבא: את המופלטה הראשונה נטגן כ-10 שניות, ובינתיים נשטח ונכין את המופלטה הבאה.
  • נהפוך את המופלטה במחבת ועליה נניח את המופלטה החדשה. לאחר מכן נהפוך את שני המופלטות יחד כך ממשיכים עד לערימה של 20 מופלטות, אז נוציא מהמחבת ונמשיך לטגן את השאר באותו אופן.
  • להכנת המילוי – בקערה נערבב את הבשר עם התבלינים היטב וניצור נקניק מאורך. נגלגל בתוך מופלטה ואז נחצה כל מופלטה ל-4, ונשפד.
  • נניח במחבת פסים עם מעט שמן על אש נמוכה למשך 5 דקות לפחות מכל צד, שהבשר יתבשל. מזלפים טחינה ונהנים!

Notes

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: שיפודי מופלטה במילוי בשר – ליאת עובדיה

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating