Home בשר צלעות בקר עם לוביה עסיסית

צלעות בקר עם לוביה עסיסית

by MetukimR
צלעות בקר עם לוביה עסיסית

"הכי חגיגית על השולחן – צלעות בקר עם לוביה עסיסית, רכה ונמסה בפה שתזכה אתכם בטעמים מופלאים וממכרים"

אבי שריד
צלעות בקר עם לוביה עסיסית
צילום: אבי שריד

צלעות בקר עם לוביה עסיסית, רכה וחגיגית, שבטח זכיתם לאכול לא פעם בבית סבתא ולהתמכר בעונג, והפעם תוכלו להכין בעצמכם בקלי קלות.

המנה היפה והקלה הזו מכילה בשלמות צלעות בקר בשרניות, נמסות בפה ונוטפות עסיסיות ומעליהן נחים להם בשיא הרכות והיופי גרגרי לובייה (רוביא) – השעועית עם העין השחורה, בעלת טעם אגוזי מופלא המסמלת עושר ושפע, שנהוג לאכול אותה בראש השנה ובזכותה גם תוכלו לברך "שירבו זכויותינו ותלבבנו" בסדר הברכות המסורתי.

למה אתם הולכים להתאהב
"שם המתכון"

צלעות בקר עם לוביה עסיסית
  • טעם מיוחד: שילוב מושלם של טעמי בקר עשירים עם לוביה מתקתקה ורוטב עשיר.
  • מרשימה: מנה יפהפייה ומרשימה שתגנוב את ההצגה בכל שולחן.
  • מסורתית: מנה אהובה המועברת מדור לדור, שתעורר זיכרונות ילדות חמים.שורה ת

שורה תחתונה: הלוביה, עם העין השחורה, מסמלת עושר ושפע, שנהוג לאכול אותה בראש השנה. אז בואו להכין מנה שתזכה אתכם בטעם מופלא וממכר!

צלעות בקר עם לוביה עסיסית

המנה האולטימטיבית והכי חגיגית על השולחן

Ingredients

  • 2 ק"ג בשר צלעות מספר 2 חתוך לחתיכות 5 על 5 ס"מ (אפשר גם בשר שריר)
  • 1.5 ליטר מים חמים
  • פלפל אנגלי
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 500 גרם לוביה טרייה מקולפת או לוביה יבשה שהושרה במים למשך לילה
  • חופן גדול של כוסברה קצוצה

Instructions

  • מחממים שמן בסיר גדול וטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים עד להזהבה.
  • מוסיפים מים חמים, פלפל אנגלי, פלפל שחור ומלח ומביאים לרתיחה.
  • מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך שעתיים וחצי.
  • מוסיפים את הלוביה והכוסברה ומערבבים בעדינות.
  • ממשיכים לבשל עוד כשעה, עד שהמים מצטמצמים והלוביה רכה.
  • טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

Notes

האם משרים את גרגרי הלוביה במים לפני הבישול, כמו שעועית לבנה, חומוס ושאר הקטניות? לובייה היא שעועית עם "עין" שחורה. ניתן לקנות אותה טרייה, ירוקה וארוכה ואז לקלף ולבשל או להקפיץ בלי צורך להשרות, או לקנות יבשה ואז יש להשרות במים למשך לילה ולבשל בישול קצר
הערות וטיפים:
  • ניתן להוסיף ירקות נוספים לתבשיל, כמו גזר, בצל או תפוחי אדמה.
  • ניתן להגיש את התבשיל עם אורז, פירה או קוסקוס.
  • אם משתמשים בלוביה יבשה, חשוב להשרות אותה במים למשך לילה לפני השימוש.
  • ניתן להכין את התבשיל מראש ולחמם מחדש לפני ההגשה.

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: אבי שריד

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating