Home בשר מתכון לחמניות בשר מבצק דקיק

מתכון לחמניות בשר מבצק דקיק

by MetukimR
לחמניות בשר שנחטפות בשנייה

"לחמניות מדהימות! ממולאות בבשר. הן יחטפו בשניות , אפילו גרגיר של שומשום לא יישאר…"

אילנית כרבי
לחמניות בשר שנחטפות בשנייה
צילום: אילנית כרבי

תורכם לארח את המשפחה או החברים לארוחה של שישי בערב? בדיוק בשביל זה המציאו את לחמניות הבשר…

לחמניות מבצק דקיק ממולאות בבשר נימוח ומתובל, אחלה ספתח לכל ארוחה!

למה אתם הולכים להתאהב
לחמניות בשר

לחמניות בשר שנחטפות בשנייה
  • הן כל כך נימוחות, היכונו להתאהב מהביס הראשון!
  • מנת פתיחה מושלמת לכל ארוחה משפחתית.
  • נחטפות בשנייה! עוד תצטערו שלא הכנתם כפול…

שורה תחתונה: נשנוש מדהים שכולם יטרפו, אפילו פירור לא יישאר, בהתחייבות!

לחמניות בשר שנחטפות בשנייה
צילום: אילנית כרבי

מתכון לחמניות בשר מבצק דקיק

אפילו גרגיר של שומשום לא יישאר…
Author אילנית כרבי

Equipment

  • תבנית עם נייר אפייה

Ingredients

למילוי

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל
  • 1 שום
  • 2 צרור פטרוזיליה
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף סילאן
  • מעט בהרט ראס אל חנות

לבצק:

  • 1 קילוגרם קמח תופח
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1½ – 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח

לקישוט:

  • ביצה
  • שומשום לבן ושחור
  • מעט מים
  • קצת סוכר

Instructions

להכנת המילוי:

  • נקצוץ את הבצל לחתיכות קטנות
  • במחבת עם מעט שמן, נטגן את הבצל עד שהוא מזהיב
  • נוסיף למחבת את הבשר, השום הקצוץ, כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור ומעט בהרט/ ראס אל חנות, נערבב הכול ונמשיך לטגן כ-10 דקות
  • לאחר מכן, נוסיף למחבת הסילאן והפטרוזליה, נערבב ונטגן עוד 5-10 דקות
  • נסנן את הנוזלים מן המחבת ונשאיר את התערובת בצד לקירור

להכנת הבצק:

  • בקערה, נשים את הקמח הטופח, נעשה גומה ונוסיף את הסוכר, הביצים והשמן ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  • תוך כדי ערבוב, נוסיף את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא רטוב מדי.
  • נוסיף את המלח ונערבב
  • כשהבצק רך נניח לו לטפוח כ-40 דקות.
  • לאחר ההטפחה, נקרוץ כ-20 עיגולים קטנים ונרדד דק כל עיגול.
  • נמלא את העיגולים ב1-2 כפות מן המילוי ונסגור לעיגול.
  • בקערה קטנה נטרוף ביצה עם מעט מים וסוכר
  • נבריש את העיגולים בביצה ונפזר שומשום לבן ושחור מעל
  • נאפה בתנור על-180מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהלחמניות שחומות.

Notes

טיפים:
  • להקפיד לקרר את המילוי
    לרדד דק את הבצק ולעשות את הלחמניות קטנות כדי שזה יצא קליל ולא כבד
    אפשר מילוי צמחוני ובעצם גם למלא בכל מה שאוהבים.

עוד מתכונים מעניינים באתר


מקור: אילנית כרבי

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating