Home בשר מוקפץ בקר לא מהעולם הזה

מוקפץ בקר לא מהעולם הזה

by MetukimR
צלי בקר עם פטריות: חגיגי וקל

"מתכון נדיר למוקפץ עם רצועות בקר הכי טעימות שיש ברוטב מתקתק ממכר במיוחד."

Moran Turgeman
צלי בקר עם פטריות: חגיגי וקל
צילום: צביה אורן

מתגעגעים לטעמים המשגעים מהמסעדה האסיאתית האהובה?

הכנו עבורכם מתכון קל ומהיר להכנת מוקפץ בקר מדהים עם ירקות ונודלס, שיהיה מושלם לארוחת צהריים או ערב קלילה ומשביעה.

היתרון הגדול? המנה מוכנה תוך דקות ספורות, בלי להתאמץ יותר מדי, ותעניק לכם חוויה קולינרית עשירה וטעימה שתתחרה בקלות בכל מסעדה.

למה אתם הולכים להתאהב
מוקפץ בקר

צלי בקר עם פטריות: חגיגי וקל
  • קל ומהיר להכנה, מושלם לארוחה ערבית קלילה.
  • משלב טעמים עשירים של בשר, ירקות ונודלס.
  • מתאים לכל המשפחה ומרשים את האורחים

שורה תחתונה: מתכון מנצח לכל מי שאוהב אוכל טעים ומזין!

מוקפץ בקר לא מהעולם הזה

רצועות בקר הכי טעימות שיש ברוטב מתקתק ממכר במיוחד.

Equipment

  • מחבת גדולה או ווק

Ingredients

  • 2 כפות שמן רגיל
  • 600 גרם רצועות בקר סינטה, צ'אך או כל חלק אחורי להקפצה
  • 400 גרם חבילת נודלס של אוריינטל
  • 3 גזרים חתוכים לרצועות
  • ½ כרוב לבן חתוך לרצועות
  • 2 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
  • 2 פלפל צהוב חתוך לרצועות
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 3-4 פטריות טריות חתוכות לפרוסות
  • ½ כפית שום כתוש
  • ½ כפית מרק עוף
  • ¼ פלפל שחור
  • כף רוטב סויה
  • ¼ כוס רוטב סויה מתוק
  • ¼ כוס רוטב טריאקי
  • ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • כף שמן שומשום
  • פלפל חריף למי שאוהב

Instructions

  • הכנת הירקות: חותכים את כל הירקות לרצועות דקות.
  • הקפצת הירקות: מחממים מחבת גדולה או ווק ומוסיפים את השמן הרגיל. מקפיצים את רצועות הפלפלים והגזרים במשך 3-4 דקות, עד שהם רכים מעט. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  • הקפצת הבצל והפטריות: מוסיפים את רצועות הבצל והפטריות למחבת ומקפיצים עוד 2-3 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד יחד עם הירקות האחרים.
  • הקפצת הבקר: מחממים שוב את המחבת ומוסיפים את רצועות הבקר. מקפיצים תוך ערבוב במשך 3-4 דקות, עד שהבשר משחים מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  • הכנת הנודלס: מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים את הנודלס. מבשלים לפי הוראות היצרן עד שהם רכים. מסננים היטב ומניחים בצד.
  • הרכבת המנה: מחזירים את כל הירקות והבשר למחבת. מוסיפים את הנודלס המבושלים ומערבבים בעדינות.
  • הכנת הרוטב: בקערה קטנה, מערבבים יחד את כל חומרי התיבול (רוטב סויה, רוטב סויה מתוק, רוטב טריאקי, רוטב צ'ילי מתוק, שמן שומשום ושום כתוש).
  • תיבול המנה: שופכים את הרוטב על המנה ומערבבים היטב עד שהכל מצופה

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Moran Turgeman

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating