14
למה אתם הולכים להתאהב
מתכון עראיס מהיר וטעים? בהחלט! פיתות חצויות ממולאות בבשר טחון עסיסי, פטרוזיליה רעננה ותבלינים – ארוחה מושלמת לכל המשפחה. המתכון הזה הוא פתרון מושלם לימים עמוסים, כשהרבה טעם חשוב לא פחות מזמן.
ארוחת ערב לא תמיד צריכה להיות העמדה של כמה סירים על האש, לפעמים אפשר להכין מטעמים מדליקים ועשירים בערכים תזונתיים בלי הרבה מאמץ וכולם יהיו מאושרים.
למה אתם הולכים להתאהב
מתכון עראיס
- מתכון קל לארוחה עשירה, מלאה ומשביעה לכל בני הבית!
- כל כך טעים שהוא ייכנס לתפריט השבועי שלכם בלי שתשימו לב!
- מתכון נהדר לארוחת ערב באמצע השבוע וגם לסוף השבוע!
שורה תחתונה: כשרוצים לפנק את המשפחה בכלום זמן מכינים ארוחה בפיתה. ארוחה מפתיעה וטעימה!
מתכון עראיס עסיסי בטעם מיוחד
מכינים בכלום זמן ומחסלים עוד יותר מהר!
Ingredients
- 1 ק"ג בשר טחון עם שומן כבש
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1 חופן כוסברה טרייה קצוצה
לתיבול:
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1/4 כפית בהרט
- שמן זית לפי הטעם
- פיתות
- שמן לטיגון
Instructions
הכנת המלית:
- בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון, בצל קצוץ, כוסברה קצוצה וכל התבלינים.
- לשים את התערובת היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבת העראיס:
- חוצים את הפיתות לשניים.
- ממלאים כל חצי פיתה בתערובת הבשר, ודוחסים מעט.
צלייה:
- מחממים מחבת פסים או גריל.
- מזליפים מעט שמן על המחבת.
- מניחים את חצאי הפיתות הממולאות על המחבת, עם הצד הפתוח כלפי מטה.
- צולים עד שהבשר משחים ונעשה קריספי.
- הופכים וממשיכים לצלות עד להזהבה משני הצדדים.
אפייה (אופציונלי):
- לחלופה נוספת, ניתן להכניס את העראיס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 7-10 דקות, או עד שהבשר מבושל.
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מתכון להמבורגר ביתי עסיסי
- חזה עוף על הפלאנצ'ה עם בצל
- אגרול במילוי כבד מקורמל
- אסאדו בתנור בתיבול משגע
- מתכון לחמניות בשר מבצק דקיק
- שיפודי מופלטה במילוי בשר
מקור: Hofit Ben Shushan