5
למה אתם הולכים להתאהב
מתכון זה לאגרול במילוי כבד מקורמל הוא דרך נפלאה לשדרג את המטבח הביתי שלכם עם מנה טעימה ומרשימה. שילוב הטעמים של הכבד העשיר, בצל מקורמל ונגיעות מתוקות יוצר חוויה קולינרית ייחודית שתגרום לכם להתאהב.
האגרול קל להכנה יחסית, וניתן להכינו מראש ואפילו להקפיא. כך שתוכלו ליהנות ממנו בכל עת, בין אם כארוחת צהריים קלה, נשנוש ערב או כמנה ראשונה לארוחה חגיגית.
למה אתם הולכים להתאהב
אגרול במילוי כבד מקורמל
- שילוב טעמים ייחודי: הכבד העשיר, בצל מקורמל ונגיעות מתוקות יוצרים חוויה קולינרית מיוחדת שלא תשכחו.
- פריך מבחוץ, רך מבפנים: האגרול נותן לכם את הטוב משני העולמות: מעטפת פריך וזהובה מבחוץ, ומילוי רך ועסיסי מבפנים.
- מושלם לכל אירוע: בין אם אתם מחפשים ארוחת צהריים קלה, נשנוש ערב או מנה ראשונה לארוחה חגיגית, אגרול במילוי כבד מקורמל הוא בחירה מושלמת.
שורה תחתונה: אגרול במילוי כבד מקורמל הוא מנה טעימה, קלה להכנה ומרשימה שתגרום לכם להתאהב. אז למה אתם מחכים? היכנסו למטבח עוד היום ותתחילו לבשל!
אגרול במילוי כבד מקורמל
מעדן בשרי פשוט מושלם!
Ingredients
עבור המילוי:
- 500 גרם כבד עוף צלוי מטעמי כשרות
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
- 250 גרם פטריות שמפניון טריות קצוצות גס
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית כמון
- מעט ראס אל חנות
- 1 כף סילאן
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- חופן צנוברים קלויים
עבור האגרול:
- 1 חבילה עלי סיגר 500 גרם
Instructions
הכנת המילוי:
- לאחר צליית הכבד, צננו אותו במקרר למשך כחצי שעה.
- חתכו את הכבד לקוביות קטנות והניחו בצד.
- חממו 3 כפות שמן במחבת וטגנו את הבצל עד להזהבה.
- הוסיפו את כפית הסוכר החום וטגנו עוד דקה.
- צרפו את הפטריות וטגנו 2 דקות נוספות.
- ערבבו פנימה את הכבד הקצוץ ותבלו בכל התבלינים למעט הסילאן והפטרוזיליה. טגנו 2 דקות נוספות.
- הוסיפו את הסילאן וטגנו עוד דקה או שתיים.
- ערבבו בעדינות את הפטרוזיליה ופזרו מעל את הצנוברים הקלויים.
הכנת האגרול:
- הכינו דבק קמח ומים למריחה על קצוות עלי הסיגר.
- הניחו כף מהמילוי בקצה התחתון של כל עלה סיגר.
- קפלו את הצדדים פנימה וגלגלו את העלה לאורך.
- הדקו היטב את הקצוות, ומרחו עליהם מעט מהדבק לאטימה.
- חיזרו על הפעולה עם כל עלי הסיגר והמילוי.
טיגון:
- חממו שמן עמוק בסיר.
- טגנו את האגרולים עד להזהבה יפה מכל הצדדים.
אפשרויות נוספות:
- ניתן לאפות את האגרולים במקום לטגן. חממו תנור ל-180 מעלות, הניחו את האגרולים על תבנית מרופדת נייר אפייה, רססו אותם בשמן ואפו עד להזהבה.
- טעמו את המילוי לפני המילוי באגרולים והוסיפו תבלינים לפי הצורך.
- ניתן למלא את האגרולים במגוון מילויים אחרים, כגון בשר טחון, ירקות או גבינה.
Notes
טיפים:
הקפידו לקצוץ את הכבד דק דק כדי שיהיה קל לאכילה.
טגנו את האגרולים בשמן חם מספיק כדי שיהיו פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.
ניתן להגיש את האגרולים עם רוטב צ'ילי מתוק או רוטב טריאקי.
טגנו את האגרולים בשמן חם מספיק כדי שיהיו פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.
ניתן להגיש את האגרולים עם רוטב צ'ילי מתוק או רוטב טריאקי.
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מתכון להמבורגר ביתי עסיסי
- חזה עוף על הפלאנצ'ה עם בצל
- אגרול במילוי כבד מקורמל
- אסאדו בתנור בתיבול משגע
- מתכון לחמניות בשר מבצק דקיק
- שיפודי מופלטה במילוי בשר
מקור: סוניה סאני בן הרוש